Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

N-ai fi crezut asta! 5 beneficii ale îmbătrânirii

Monday, 21 December 2015, 23:05 Sursă: REALITATEA.NET

In cele din urma, ajungi sa imparti casa cu inca un batranel/ica intrebandu-va de ce nu va mai viziteaza copiii.

Cel putin asta este o perceptie cinica a vietii. Insa exista si modalitati pozitive de a privi lucrurile. Ca de exemplu, sa consideri batranetea mai putin un declin incet si continuu, ci mai degraba o cale de a explora arii minunate ale vietii.

Iata cateva exemple:

1. Racesti mai putin

Potrivit studiilor, tinerii intre 18 si 35 de ani racesc, in medie, de doua – trei ori in sezonul rece. In schimb, persoanele peste 50 de ani se confrunta cu una – doua raceli in aceeasi perioada. Atunci cand oamenii se nasc, fiecare nou virus actioneaza asupra sistemului imunitar asemeni unui baros. Pe masura ce inainteaza in varsta, sistemul imunitar isi aminteste cum actioneaza anumiti virusi si stie cum sa-i anihileze.

Pana la 40 de ani, organismul stie deja cum cum sa gestioneze diversii invadatori, ceea ce inseamna ca se imbolnaveste mai greu. In acelasi timp, trebuie amintit ca in anumite privinte sistemul imunitar devine mai slab ceea ce poate avea ca rezultat apaitia unor boli grave. Insa, este dovedit stiintific ca totul, de la alergie la migrene, se manifesta mai slab pe masura ce oamenii ajung la varsta a doua.

2. Imbunatatirea abilitatilor sociale si cele ale jocurilor de noroc

Vrei sa mergi si sa castigi in Las Vegas? Uita despre numaratul cartilor la blackjack. Iata un sfat mult mai bun: ia-ti bunica/ul cu tine la masa de joc. Un studiu din 2012, realizat de cercetatorii din Germania, a descoperit ca batranii sunt mai buni la jocurile de noroc decat cei mai tineri.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL