Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MORMINTE INUNDATE în Cimitirul Municipal Sibiu

Thursday, 15 May 2014, 14:17 Sursă: Mediafax

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că aproximativ o sută de morminte din Cimitirul Municipal Sibiu au fost afectate de inundaţii.

"Se înregistrează inundaţii la poarta 5 a Cimitirului Municipal. În urma precipitaţiilor căzute s-a acumulat apă, iar din primele informaţii sunt afectate aproximativ o sută de morminte", a spus Sabău.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipajele de pompieri se află la cimitir şi intervin pentru evacuarea apei.

Cimitirul Municipal Sbiu se află în subordinea Primăriei, iar reprezentanţii acestei instituţii au declarat, la rândul lor, că rigola nu a făcut faţă cantităţii mari de apă căzută într-un interval scurt de timp.

"Din cauza cantităţilor semnificative de precipitaţii înregistrate într-un interval foarte scurt, rigola din această nouă zonă a Cimitirului Municipal Sibiu nu a evacuat eficient apele pluviale. Pe lista de investiţii aprobată la începutul acestui an este inclusă şi amenajarea unui sistem de drenaj pentru această nouă parte a cimitirului, lucrarea urmând să se execute în lunile următoare. Sistemul va asigura o evacuare mai rapidă şi mai eficientă a apei în cazul unor ploi torenţiale", a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Potrivit acesteia, zona afectată a cimitirului a fost amenajată în mai 2012 și, din cauza tipului de sol, rigola nu este suficientă, fiind nevoie şi de un sistem de drenaj.

Potrivit meteorologilor, până joi dimineaţă în municipiul Sibiu s-au înregistrat cantităţi mari de precipitaţii - 25 de litri de apă pe metru pătrat la Postul Hidrologic Sibiu şi 32 de litri de apă pe metru pătrat la Staţia meteo de la Aeroport.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL