Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Monica Anisie, la Realitatea PLUS: ”În momentul acesta nu luăm în calcul înghețarea anului școlar”

Tuesday, 17 March 2020, 14:20 Sursă: Realitatea.NET

Întrebată care este „scenariul B”, în situația în care starea de urgență va fi prelungită până în vară, iar școlile vor rămâne închise până atunci, Monica Anisie a spus că în acest moment ministerul lucrează la un set de ”măsuri clare și eficiente”, pe care le va comunica public în cel mai scurt timp.

”Așa cum este prevăzut în decret, 30 de zile este clar că suspendarea cursurilor se va realiza. Urmează vacanța de Paște de aceea am avansat acest termen până după Paște. Dacă situația se va înrăutăți vom lua măsurile necesare. Nu putem da acum o dată concretă.

În niciun caz nu am luat în calcul înghețarea anului școlar. Îndemn părinții, profesorii și elevii să se informeze doar din surse oficiale și să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spațiul public.

La momentul acesta trebuie să dăm dovadă de calm și responsabilitate. Măsurile pe care le vom lua vor fi în beneficiul elevilor, studenților.

Repet, în momentul acesta nu luăm în calcul înghețarea anului școlar.

Trebuie să fim responsabili și să continuăm învățarea de acasă”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea PLUS.

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat pot urmări începând de luni, 17 martie, cursurile de Teleşcoală organizate de TVR în contextul închiderii şcolilor din cauza noului coronavirus COVID-19.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleşcoală au loc dimineaţa (de la ora 09:00 – Limba şi literatura română, de la 09:30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a – după-amiaza (de la 15:00 – Limba şi literatura română şi de la 15:30 – Matematică), pe canalul TVR 2, potrivit programului TV.

Pentru clasa a XII-a au loc două lecţii săptămânale de Română şi Matematică şi câte o lecţie pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie şi Geografie. Cursurile pot fi urmărite de luni până vineri, atât la TVR 2, cât şi online, pe canalul de YouTube al TVR şi pe site-ul www.tvr.ro, iar predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL