Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mişcarea surpriză a lui Viorel Cataramă. Ce a decis să facă cu Elvila

Thursday, 01 February 2018, 12:18 Sursă: REALITATEA.NET

Acțiunile Elvila SA, unul dintre cei mai importanți producători de mobilă din România, au intrat la tranzacționare pe 1 februarie pe piața Aero a Bursei de Valori București (BVB), în urmă unei listări tehnice.

Listarea tehnică este procesul prin care o companie intră la tranzacționare fără a fi necesară nicio ofertă anterior listării, ceea ce înseamnă că structura acționariatului societății nu este afectată în niciun fel, iar compania decide să beneficieze de avantajele de a fi o companie listată la bursă, precum vizibilitate suplimentară, credibilitate sau transparența.

„Am decis ca Elvila să intre pe piața Aero a BVB pentru o listare tehnică pentru a asigură o transparență maximă a companiei, mai ales în contextul implicării mele tot mai active în domeniul politic, și pentru a da posibilitatea acționarilor minoritari să-și tranzacționeze activele într-un cadru organizat și eficient. În viitor, în funcție de evoluția pieței, nu excludem să luăm în calcul atât emisiunea de acțiuni suplimentare cât și de obligațiuni," a spus Viorel Cataramă, președinte-Director General al Elvila și fondatorul companiei.

„Prezenta unei noi companii antreprenoriale românești la bursă este un semnal puternic că transparența poate fi prețuită în bani pe piață de capital, locul unde valoarea afacerilor se poate maximiza. Continuarea proceselor de listare a companiilor pe bursă este esențială pentru creșterea interesului investitorilor pentru piață de capital și, implicit, pentru majorarea nivelului de lichiditate," a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.

Producătorul de mobilă Elvila deține 25 de magazine la nivel național, din care 14 magazine proprii (în Alexandria, Bacău, Botoșani, Beiuș, Brad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Iași, Oradea, Mizil, Ploiești) și 11 magazine în sistem de franciză.

Compania are trei fabrici, în Mizil și în Babeni (județul Vâlcea) și în Beiuș (județul Bihor), și peste 800 angajați. Elvila a încheiat anul trecut cu afaceri de 52,2 milioane lei și un profit net de aproape 1 milion de lei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL