Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, explică de ce nu se mai întorc medicii români în țară

Monday, 16 November 2020, 23:02 Sursă: Realitatea

Autor: Iulian Budusan

Ministrul Sănătății, liberalul Nelu Tătaru, a declarat luni seară, la emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că a luat legătura cu ambasadele din statele Uniunii Europene și cu comunitățile medicilor români de acolo, pentru a le solicita ajutorul în criza coronavirus.

 „Am luat legătura în această dimineață cu ambasadele noastre din statele Uniunii Europene, cu comunitățile de români medici, să le solicităm în acest moment dificil colaborarea și ajutorul. Suntem toți pe baricade și noi credem că toți românii, oriunde ne aflăm, suntem cu gândul la ai noștri”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat de ce medicii români din străinătate nu se întorc în țară, ministrul Sănătății a spus că unul dintre motive este faptul că spitalele nu asigură securitatea actului medical:

„Spitalele nu asigură securitatea actului medical și nici nu asigură securitatea pacientului. Haideți să-i lăsăm să își desfășoare în condiții de securitate activitatea, să le asigurăm un loc unde să poată performa. Trebuie să îi plătim după pregătire și după performanță, eu sunt sigur că vor vrea să vină să profeseze acasă. În condițiile în care îi vom plăti într-un mod derizoriu, în condițiile în care nu le vom asigura condițiile să își desfășoare actul medical într-o calitate la maxim, în condițiile în care nu le vom asigura acea decență profesională, dar și socială, nu vor reveni în țară”, a declarat Tătaru.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL