Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Nelu Tătaru ANUNȚĂ un consens pe legea carantinei: ”Asimptomaticii vor avea o evaluare de 48 de ore”

Tuesday, 14 July 2020, 20:43 Sursă: Realitatea.NET

”Asimptomaticii vor avea o evaluare de 48 de ore. Fiecare pacient va beneficia de o evaluare clinică, biologică de 48 de ore și medicul curant va avea posibilitatea de a-și

Pentru cei simptomatici se va prelungi măsura internării până la vindecare sau până la momentul în care devin asiptomatici”, a spus Nelu Tătaru, după mai bine de șase ore petrecute la dezbaterile în comisia din Senat.

Acesta a spus că românii care vin din zonele roșii din străinătate intră în carantină, nu pot refuza, dar pot contesta.

”Cine nu stă în carantină va suporta niște sancțiuni. Dacă vor infecta pe cineva, vor suporta consecințele Codului Penal. Bunurile carantinate vor fi dezinfectate. Acolo unde nu se poate face dezinfectarea, se va păstra bunul până când va trece pericolul pe cale naturală. Cei care aplică amenzile sunt aceiași din Legea 55. Vom avea stare de alertă, în continuare, cât va fi nevoie ca să oferim protecție cetățenilor României”, a declarat Nelu Tătaru.

În ceea ce privește detașarea medicilor, Tătaru a spus, în urma dezbaterilor din Comisia juridică a Senatului, că se ”va merge gradual”. ”Se va merge gradual, de la detaşare voluntară şi acolo unde nu vor fi cadre se vor face şi detaşări nevoluntare, cu plata unor indemnizaţii şi asigurarea cazării şi diurnei”, a declarat Tătaru. 

Despre minori, ministrul Sănătății a spus că aceştia vor rămâne în custodia familiei, până la gradul 4, dacă părinţii sunt bolnavi.

Totodată, potrivit acestuia, pacienţii vot putea refuza tratamentul pentru Covid-19, pe proprie răspundere.
Cât privește alegerile, ministrul Sănătății a declarat că se vor putea organiza alegeri chiar dacă vom avea stare de alertă și în septembrie. ”Cu precauții se pot organiza și alegeri. Să ajungem la acel moment”, a spus Nelu Tătaru. 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL