Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Economiei anunță un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro

Wednesday, 03 June 2020, 19:43 Sursă: Realitatea.NET

Potrivit ministrului Economiei, acest pachet va fi împărţit în trei proiecte, astfel: 550 milioane euro granturi pentru investiţii, până în 200.000 de euro fiecare grant; 350 de milioane de granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente şi 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este şi acţionarul companiei şi care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

”La Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri vom avea un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro, fresh money. Va fi împărțit în trei proiecte:

550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant

350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente

100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

Totodată, am emis un ordin prin care am cerut tuturor companiilor să aprobe până pe 15 iunie planurile de investiţii pe 5 ani, investiţii serioase, care să fie în concordanţă cu Green Deal. Majoritatea companiilor le-au aprobat deja. Vorbim de investiţii de circa 12 miliarde de euro", a scris Virgil Popescu pe Facebook.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL