Ministrul Apărării: ”Scutul de la Deveselu poate asigura apărarea țării”

Wednesday, 08 January 2020, 23:18 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Nicolae Ciucă a declarat că se pare că pentru situația din Iran se va găsi o soluție diplomatică, iar populația nu trebuie să fie alarmată pentru că Scutul de la Deveselu poate asigura apărarea.

„Relevanța acestei facilități (Scutul de la baza Deveselu, n.r.) iată că este cât se poate de evident. Decizia care s-a luat în urmă cu mai mulți ani astăzi produce efecte și ne dă încredere să participarea României la dezvoltarea acestei componente a sistemului este importantă și a fost o decizie bazată pe o viziune care urma să aibă efecte în timp”, a declarat ministrul Apărării la Antena3.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, Scutul de la Deveselu are destinație pur defensivă, iar baza este una românească în care funcționează sistemul de apărare al Alianței Nord-Atlantice.

„Facilitatea de sprijin și tot ce este în interiorul bazei aparține armatei române, dar tot ce înseamnă elementul specific de luptă aparține armatei americane. (...) Faptul că România găzduiește acest sistem, este de la sine înțeles că nu are o relevanță doar pentru această regiune, ci este destinat pentru întreg spațiul aliat și are elementele de sprijin Turcia, Spania. Este, de asemenea, încă un proiect în dezvoltare în Polonia”, a mai spus Ciucă. În condițiile în care amenințarea încă există, scutul poate asigura apărarea anti-rachetă a întregului spațiu aliat pe raza de acțiune care i se cuvine, pentru segmentul specific.

„Cred că este important să liniștim opinia publică pentru că tot ce s-a întâmplat azi noapte este o acțiune care s-a întâmplat într-un anumit context și ca răspuns specific pentru o anumită acțiune. Nu vreau să diminuez ceea ce s-a întâmplat, nu vreau să nu recunoaștem că este o situație complicată și ea poate să degenereze. Dar din cele intâmplate după executarea atacului cu rachete în noaptea trecută, pare că situația oarecum capătă un anumit trend de a se continua discuțiile și găsi o soluție diplomatică. În ceea ce privește amenințarea, sigur că există (...), dar tocmai acest lucru trebuie să-l menționăm, că în acest moment pentru un anumit segment - nu trebuie să supralicităm tot ce trebuie să facă această structură (scutul de la Deveselu, n.r.) - poate să asigure apărarea anti-rachetă a întregului spațiu aliat pe raza de acțiune care i se cuvine”, mai explică ministrul Apărării.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-09 11:25:27
Andrei

Să trezit și Ciuca.. Ce sa asigurați voi ma ,sunteți doar agenți GRU și K GB. Prin voi România este ocupată și aservită intereselor unor organizații internaționale criminale.. Tu nu poți să asiguri adoptarea unei legi corecte de salarizare a militarilor, nu mai vorbesc de militarii din rezerva.. Nu îți este rușine de tine,când te uiți în oglindă..?

Alte articole din: SOCIAL