Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Apărării - Nicolae Ciucă, mesaj important pentru securitatea României: ”Programul F16 rămâne unul esenţial pentru armata României”

Saturday, 07 November 2020, 17:54 Sursă: Realitatea.NET

 "Folosesc această oportunitate pentru a-i mulţumi încă o dată domnului ministru pentru implicarea forţelor aeriene portugheze în întreg programul pe care armata noastră l-a desfăşurat pentru realizarea acestei capabilităţi şi doresc să remarc deschiderea, disponibilitatea, profesionalismul şi dedicarea pe care aviatorii şi tehnicienii forţelor aeriene portugheze s-au implicat în programul forţelor aeriene române de F16. Programul F16 rămâne un program esenţial pentru armata României şi doresc să subliniez faptul că este un program asumat de către Guvernul României, în parteneriat cu Guvernul Portugaliei şi Guvernul Statelor Unite", a precizat Ciucă, după întâlnirea cu omologul său portughez, Joăo Titterington Gomes Cravinho, aflat în vizită oficială în România.

 "Aşa cum am discutat în cadrul întâlnirii bilaterale, ţara noastră va rămâne ferm angajată în toate iniţiativele şi demersurile pentru asigurarea securităţii şi descurajării, într-o abordare 360 de grade, la nivel Aliat şi la nivelul UE, şi îmi exprim convingerea că împreună, chiar dacă Portugalia se află într-o parte a Europei iar România în cealaltă parte, am găsit şi vom găsi în continuare linii comune de interes, disponibilitate la efort. Şi, în felul acesta, putem arăta că există dorinţa ca împreună să putem să contribuim la tot ceea ce înseamnă efortul de securitate la nivelul Alianţei Nord-Atlantice şi UE, şi în mod deosebit la efortul pe care fiecare dintre armatele noastre le face pentru a da încredere cetăţenilor că suntem în măsură şi avem pregătirea necesară că putem să asigurăm siguranţa şi securitatea ţărilor noastre", a subliniat Ciucă.

 "Am avut discuţii care s-au referit, de asemenea, la situaţia pandemică pe care noi o traversăm de câteva luni încoace şi, de asemenea, am împărtăşit experienţa şi modul în care Armata Română - în mod special liniile de medicină militară - s-a implicat în sprijinul autorităţilor centrale şi locale. Am discutat, de asemenea, despre situaţia de securitate la nivelul regiunii Mării Negre, situaţia de securitate într-o abordare 360 de grade la nivelul NATO şi al UE. De asemenea, au fost abordate teme care pot să constituie programe de colaborare bilaterală sau multilaterală, atât în cadrul UE, dar şi la nivel Aliat. Portugalia s-a angajat să participe la iniţiativele ţării noastre pentru demersul de întărire a măsurilor de apărare şi descurajare pe flancul estic. Astfel, avem militari portughezi la unitatea de integrare a forţelor NATO, la brigada Multinaţională (...). De asemenea, s-a discutat cu privire la iniţierea de demersuri în ceea ce priveşte extinderea hotărârii bilaterale inclusiv pe domeniul industriei de apărare. şi în sensul acesta am convenit ca, în perioada următoare, să avem o agendă la nivelul structurilor de specialitate", a detaliat Nicolae Ciucă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL