Minciuna despre salariile demnitarilor. De fapt CRESC, nu scad

Monday, 05 February 2018, 09:31 Sursă: REALITATEA.NET

Deşi ministrul Olguţa Vasilescu susţine că, prin legea salarizării, şeful statului a pierdut 40% din salariu, realitatea este că scăderea, care s-a produs de altfel în vara anului trecut, a fost de 20%. Mai mult, atât preşedintele, cât şi miniştrii au, de la 1 ianuarie, salarii cu 1.000 de lei mai mari decât anul trecut!

Noua lege a salarizării, ale cărei prevederi au început să se aplice, într-o primă etapă, vara trecută, a tăiat din salariile înalţilor demnitari. Şi asta pentru că din 2015, o ordonanţă de urgenţă dată de fostul Guvern Victor Ponta a dublat veniturile primilor oameni în stat.

Astfel, din august 2015 şi până în iulie 2017, Klaus Iohannis a primit lunar aproape 16.000 de lei. Legea salarizării promovată de Olguţa Vasilescu a tăiat 20% din indemnizaţia brută a şefului statului. Preşedintele a ajuns, deci, la o sumă netă de 12.204 lei pe lună.

Odată cu transferul constribuţiilor la angajat, la începutul acestui an, salariile brute ale primilor oameni din stat s-au majorat cu 31%. Aşa se face că, de la 1 ianuarie 2018, Klaus Iohannis nu a avut parte de o nouă scădere ci, dimpotrivă, de o majorare de 1.000 de lei.

Salariul net al şefului statului a scăzut, de vara trecută şi până astăzi, cu aproximativ 16 procente şi nu 40%, aşa cum a afirmat ministrul muncii, scrie digi24. La fel s-a întâmplat şi în cazul miniştrilor. Faţă de vara trecută, când legea salarizării le-a adus salarii mai mici cu 20%, de la 1 ianuarie miniştrii primesc, în mână, cu 1.000 de lei mai mult.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL