Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mike Pompeo: Vom asigura o tranziție lină către al doilea mandat Trump

Tuesday, 10 November 2020, 22:24 Sursă: realitatea.net

Întrebat despre măsurile luate de Departamentul de Stat, un minister-cheie în materie de securitate naţională, pentru a ajuta tranziţia spre echipele preşedintelui ales, el a răspuns: "Va exista o tranziţie lină spre o a doua administraţie Trump".

"Vom număra toate voturile", a adăugat el într-o conferinţă de presă, dând asigurări că liderii din întreaga lume sunt conştienţi că este vorba de "un proces juridic" care "va lua timp".

"Lumea trebuie să fie pe deplin încrezătoare în legătură cu faptul că tranziţia necesară pentru ca Departamentul de Stat să fie operaţional astăzi şi operaţional cu preşedintele care va fi în funcţie la 20 ianuarie după-masa va fi o tranziţie reuşită", a continuat secretarul de stat.

Afurmațiile lui Pompeo vin în contextul în care numeroşi lideri din ţări aliate ale SUA, de la Franţa la Marea Britanie până la Arabia Saudită şi Israel l-au felicitat pe Joe Biden pentru victoria în alegeri.

Donald Trump continuă însă lupta în justiţie, pe motiv că ar fi fost fraudat masiv, fără a prezenta vreo probă consistentă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL