Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus. Streinu Cercel, la Realitatea PLUS: Nu trebuie să intrăm în panică! Dacă ne alarmăm, facem greșeli

Sunday, 23 February 2020, 22:33 Sursă: Realitatea.NET

Medicul Streinu Cercel a vorbit duminică, la Realitateas PLUS, despre evenimentele din ultima vreme, din țară, din cauza coronavirusulu. Acesta a precizat despre hotărâraea Ministerului Sănătății ca românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia) să stea în carantină 14 zile că această măsură era obligatorie pentru prevenirea apariției focarului și în țară.

”Este o izolare pe timp de 14 zile. Aceste chestiuni de carantină sunt obligatorii. Noi gândim pentru viitor, pentru a preveni coronavirusul”, a afirmat Streinu Cercel, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, la Realitatea PLUS.

Totodată, medicul a spus  despre microbuzul întors în România, cu cei 50 de copii din Italia, că s-a decis întoarcerea lui în țară, pentru a nu fi copiii contaminați cu virusul periculos, deoarece până acum nu avem români afectați de focarul din China.

”S-a luat decizia ca acești copii să fie lăsați acasă. Noi în momentul de față știm că nu avem cetățeni români cu coronavirus. Un lucru important, din punctul ăsta de vedere, fiecare stă liniștit”, a mai declarat Streinu Cercel.

De alfel, acesta a apreciat gestul pacientei din Buzău, întoarsă din Italia, de a suna la 112.

”Persoana a reacționat foarte bine că a sunat la 112, ca să fie preluată, ceea ce înseamnă că este sănătoasă. Că a făcut un atac de panică… Persoana a acționat foarte bine”, a mai adăugat Streinu Cercel.

De asemenea, Streinu Cercel a dat asigurări că microbuzul în care s-a aflat femeia din Buzău nu poate afecta și zonele prin care a mai trecut, întrebat fiind despre acest lucru. Totodată, acesta a sfătuit populația să nu intre în panică deoarece coronavirusul nu este prezent în România.

”Nu trebuie să intrăm în panică noi toți, inclusiv media. Deocamdată nu este nimic în țară”, a punctat Streinu Cercel.

În ceea ce privește termo-scannerele pe care voia să le aducă Ministerul Sănătății pentru depistarea coronavirusului, acesta a dezvăluit că aceasta ar fi ajutat doar 1%, dar și că 80% din infecțiile cu Covid-19 nu se văd într-un procent de 80%.

De altfel, Streinu Cercel a mai anunțat că în China se lucrează pentru crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

”80 % din infecțiile cu coronavirus nu se văd. Termo-scannerele ne ajută 1%. (…) Vaccinul este testat pe animale. Deja avem o serie de date de la colegii din China, o structură de anticorpi neutralizați”, a afirmat prof. universitar.

În cadrul emisiunii, el a dezvăluit despre pacientul străin suspect de coronavirus, care  a fugit din spitalul Matei Balș din București, că era bulgar cu cetățenie română și că ”a fugit” pentru că s-a plictisit să mai aștepte examinarea.

”Italianul era bulgar cu cetățenie română, s-a plictisit să mai stea și a dat o fugă, nu știu unde”, a mai spus Streinu Cercel.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-24 12:51:39
Sobolanii rosii au jefuit Cantacuzino, au demolat totul ...

Un stat normal, sanatos, nu sta intr-un arafat, un partid sau altul ! Un stat normal si sanatos are legi clare si structuri independente si profesioniste care actioneaza fara “indrumari” pretioase de la “centru’’. Statul roman a fost infectat cu incompetenti, corupti si destructurat de sobolanii rosii pentru a nu se putea apara impotriva jafurilor si sabotajelor lor !!! Sobolanii rosii au demolat legislatia si au creat portitzele prin care ei sa poata scapa continuu !!!

Alte articole din: ACTUAL