Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medicul Radu Țincu, la “Legile Puterii”: La începutul lunii decembrie, va fi o presiune uriașă pe sistemul de Terapie Intensivă

Friday, 06 November 2020, 21:42 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

“Erau de așteptat astfel de măsuri și ele sunt binevenite pentru că întotdeauna trebuie să privim dincolo de indicii epidemiologici, ei sunt extrem de importanți pentru gestionarea crizei sanitare, însă dincolo trebuie să privim către sistemul sanitar. Chiar dacă indicii epidemiologici nu arată atât de alarmant, faptul că sistemul sanitar ajunge la capacitate maximă reprezintă un element de îngrijorare serioasă pentru că în momentul în care vom atinge capacitatea maximă a sistemului sanitar, în acel moment , mortalitatea va crește exponențial atât pentru pacienții cu coronavirus, cât și pentru ceilalți pacienți care nu mai pot accesa sistemul de sănătate supraaglomerat de cei îmbolnăviți de coronavirus”, a declarat Radu Țincu, la Realitatea Plus.

Medicul a avertizat că peste 2-3 săptămâni, situația de la Terapie Intensivă se va agrava.

“Dacă discutăm de ceea ce se întâmplă în Terapie Intensivă , din păcate , mă uit cu îngrijorare cum va arăta situația din Terapie Intensivă de peste 2-3 săptămâni când vom avea o avalanșă de pacienți provenită din acest număr de 8.000-9.000-10.000 de cazuri pe zi, în ultimele zile. Va arăta grav, foarte rău. Știm din statistica internațională că 4-5% din pacienții diagnosticați vor dezvolta forme severe care necesită măsuri de Terapie Intensivă. Aplicăm 5% la 10.000 de cazuri și o să aflăm, o să vedem cu toții că undeva la 500 de pacienți vor avea nevoie aproape simultan de Terapie Intensivă într-o perioadă foarte scurtă de timp, de o zi sau două”, a spus doctorul.

Citește continuarea pe realitateadebucuresti.net.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL