Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Maria Grapini, Olanda și „atentatul la copii”

Wednesday, 02 October 2019, 19:55 Sursă: REALITATEA.NET

Europarlamentarul socialist se referă la cazul fetiței de 11 ani, ucisă la Gura Șuții de pedofilul olandez în urmă cu o săptămână.

„Olanda este o ţară de risc major şi creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii, şi ar trebui să fie vizată de o analiză privind statul de drept”, a declarat miercuri, la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti români, eurodeputata PSD Maria Grapini, potrivit agerpres.ro.

În altă ordine de idei, prin această declarație, Maria Grapini revine în atenția publicului românesc cu o nouă gafă de exprimare: „atentat la copii”, în loc de „atentat împotriva copiilor”.

Comentariul ei vine în contextul unei declaraţii făcute de candidatul Belgiei pentru postul de comisar european pe Justiție în timpul audierii de miercuri din cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului European.

Didier Reynders, comisarul desemnat al Belgiei pentru Justiţie, a afirmat că prin noul mecanism care face o legătură între respectarea statului de drept şi alocarea fondurilor UE vor fi monitorizate în mod egal toate statele UE, dar că va exista o concentrare pe ţările cu risc.

România este vizată direct de această măsură a Comisiei Europene, fiind criticată des în ultimele rapoarte de monitorizare MCV. Astfel că Maria Grapini a replicat în urma declarației posibilului comisar pe Justiție. :

„Eu m-aş referi la Olanda, de exemplu, care ne creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Nu vă supăraţi, pentru mine Olanda este o ţară de risc major şi foloseşte ţările din Est pe scară largă. Ce s-a întâmplat Olandei? De ce nu se face o analiză privind statul de drept?”, a spus Maria Grapini.

„Cum circulă pedofilii liberi? Eu am fost în Comisia de control Europol, şi nu respectă regula de a anunţa instituţional statele membre vizavi de aceşti oameni liberi care umblă prin ţările din Est”, a adăugat Grapini, potrivit agerpres.ro.

Ea a precizat că lucrurile stau la fel de prost din punctul de vedere al evaziunii financiare în cazul Olandei.

„Să nu ne gândim totuşi numai la Malta, România, Ungaria, Polonia şi Bulgaria. Evaziunea cea mai mare constatată a fost acum în ultima perioadă în cinci-şase state care nicidecum nu sunt din Est”, a mai spus Grapini.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL