Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Ciolacu spune că ar fi demisionat „în secunda doi” dacă ar fi fost surprins ca Ludovic Orban, fără mască

Friday, 05 June 2020, 12:45 Sursă: realitatea.net

 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că el și-ar fi dat demisia din fruntea Guvernului dacă s-ar fi aflat în situația de a nu respecta măsurile, ca premier, impuse de autorități pentru limitarea epidemiei de coronavirus.

„În secunda doi, președintele țării ar fi primit demisia mea! Și după ce am lăsat vid legislativ, după starea de urgenta pana cand Parlamentul a încuviințat starea de alertă. Sunt greșeli pe care nu le-a făcut niciun prim-ministru de la Revoluție încoace”, a spus Ciolacu, vineri, într-un interviu la DCNews.

Reamintim că, în urmă cu trei săptămâni, Marcel Ciolacu a apărut fără mască în plenul Camerei Deputaților, al cărei președinte este. Acesta a vorbit la microfon, fără mască, la „Ora premierului” din 18 mai. Ludovic Orban, prezent la ședința deputaților, i-a făcut observație lui Marcel Ciolacu să poarte mască. Acesta s-a scuzat după o zi că nu a purtat mască pentru că are deviație de sept. Regula purtării măștii în spații închise este obligatorie din momentul intrării în stare de alertă, la 15 mai.  

Liderul interimar al PSD a mai declarat și că premierul Ludovic Orban și-a pierdut credibilitatea în fața românilor după ce a apărut în fotografie fără mască și fumând, contrar recomandărilor făcute chiar de Guvern pentru stoparea răspândirii coronavirusului. 

„Am văzut, toată lumea a luat acea poză din biroul primului ministru ca pe un cancan. Nu e! E o problemă gravă ce s-a întâmplat. Nu poți să mai ai credibilitate când ieși la presă, ieși cu mască, cu mănuși și cu o figură gravă... Doamne, ce nenorocire este și oameni buni, vă rog, stați în casă..., și după ce ieși la presă, te duci și stai în birou cu colegii tăi relaxat, unul lângă altul, fără măști, consumând alcool.... E foarte greu să te mai impui în fața populației după o asemenea gafă”, a spus Marcel Ciolacu, în același interviu.

La sfârșitul lunii mai, în spaţiul public a apărut o fotografie făcută într-un birou din Palatul Victoria cu Ludovic Orban şi ministrul Bogdan Aurescu care fumează, alături de ei fiind şi miniştrii Lucian Bode şi Virgil Popescu care nu poartă măşti. Singura care poartă mască este vicepremierul Raluca Turcan, cu mențiunea că masca nu-i acoperea nasul și gura, ci era lăsată pe bărbie. Întâlnirea a avut loc de ziua de naștere a premierului Orban, după cum a recunoscut, ulterior, chiar el. Ludovic Orban a împlinit 57 de ani acum două săptămâni, pe 25 mai.

Premierul Ludovic Orban a plătit două amenzi în valoare de 3.000 de lei pentru că a fumat şi nu a purtat mască în spaţii închise. Şi ceilalţi miniştri care apar în poză au fost amendaţi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL