Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAE: Opt români de pe nava Grand Princess, aflată în carantină, au revenit în ţară

Sunday, 15 March 2020, 19:45 Sursă: Realitatea.NET

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, duminică, faptul că opt români de pe nava de croazieră Grand Princess, aflată în carantină, au revenit în țară, cu un zbor pus la dispoziţie de autorităţile americane. La sosirea în România, ei au fost plasați în carantină într-un loc din București.

”La data de 12 martie 2020, în urma unei ample operațiuni la care au participat mai multe state europene și ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul Ambasadei României la Washington și al Consulatului General al României la Los Angeles, 8 cetățeni români aflați la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină în largul coastei californiene, au revenit în țară cu un zbor pus la dispoziție de autoritățile americane, în coordonarea Delegației Uniunii Europene la Washington. La sosirea în țară, cei 8 cetățeni români au fost plasați în carantină într-o locație dedicată din București”, a trasmis MAE într-un comunicat.

Totodată, pe lângă cei 8 români, alți 14 au ales să rămână în continuarea la bordul navei.

”De asemenea, MAE precizează că 14 cetățeni români și-au exprimat dorința de a rămâne în continuare la bordul navei Grand Princess. Consulatul General al României la Los Angeles menține legătura cu cetățenii români care au rămas la bordul navei, fiind pregătit să acorde asistență consulară în limita competențelor legale”, informează ministerul.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL