Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAE: Combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, una dintre prioritățile Românei

Wednesday, 25 November 2020, 11:54 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

"Violenţa împotriva femeilor reprezintă una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, dar care, în pofida eforturilor la nivelul comunității internaționale, continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume. Responsabilitatea de a ne opune oricărei violenţe sau hărțuiri la adresa femeilor și fetelor ne revine tuturor, atât la nivelul statului, cât și la cel al societății civile și al individului. Combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice în general reprezintă una dintre prioritățile Românei în ceea ce privește promovarea și protejarea drepturilor omului. De asemenea, combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor este o condiție necesară pentru atingerea obiectivelor Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a Declarației de la Beijing, în ceea ce privește recunoaşterea egalității de gen şi a emancipării femeilor", se arată într-un comunicat al MAE. 

Potrivit comunicatului, obiectivele României în domeniu s-au concretizat inclusiv prin ratificarea de către țara noastră a Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeii şi a violenţei domestice din anul 2016, precum și prin implementarea prevederilor Convenției în legislația națională.

"Ministerul Afacerilor Externe va continua să fie un partener de încredere al tuturor celor care promovează toleranța zero și care luptă pentru combaterea, prin orice mijloace, a actelor de violență împotriva femeilor.

Acest lucru este cu atât mai important cu cât criza sanitară, pe care o traversăm și care, prin restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, a dus la o creștere semnificativă a numărului de cazuri de violență domestică în toată lumea", sublinează MAE.

Cifrele vorbesc de la sine. Peste 30.000 de femei sunt în fiecare an victime ale violenței domestice în țara noastră și doar 10% dintre acestea au curaj să facă plângere la poliție și să obțină ordine de protecție.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL