Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Propuneri pentru decretul privind prelungirea STĂRII DE URGENȚĂ! Ordinul lui Ludovic Orban

Thursday, 09 April 2020, 17:41 Sursă: Realitatea.NET

"Solicit miniștrilor să transmită propunerile pentru decretul privind prelungirea stării de urgență. Evident dacă se consideră noi măsuri, astfel încât președintele să le aibă la dispoziție. De asemenea, să mi le dați și mie s-mi dau ok-ul", a declarat Ludovic Orban.

El a cerut ca o parte dintre bugetari să intre în șomaj tehnic din solidaritate cu angajații din mediul privat.

”Resursele bugetului de stat sunt afectate și diminuate. Vom adopta OUG inițiat de Violeta Alexandru. Solidaritatea trebuie să se manifeste în astfel de situații, să preluăm din greutatea crizei pe umerii noștri. Sunt peste 1.500.000 de angajați din mediul privat la care se adaugă și alții, în șomaj tehnic. Nu putem să lăsăm doar pe umerii lor suportarea acestei crizei. Am decis să găsim o soluție ca și în sectorul public să preluăm din greutate. Un mecanism simplu.

Jumătate din angajați lucrează 10 zile, iar restul zilelor rămân în șomaj tehnic. Perioada de 15 zile echivalează cu perioada de izolare, când se manifestă virusul, și diminuăm răspândirea virusului, va asigura funcționalitatea instituțiilor și asigurarea serviciilor către cetățeni. Și noi, cei din sectorul public, să preluăm din povara pusă pe umerii lor”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, ca în cazul în care este adevărat că fostul ministru PSD al Sănătății a revenit la conducerea spitalului județean din Maramureș, să o demită de urgență.

”Ludovic Orban: Uzati de prerogativele dobandite prin OUG adoptata in baza decretului privind instituirea starii de urgenta si o demiteti, daca este adevarat ca s-a petrecut, sa demiteti vechiul director care a revenit asupra demisiei si care s-a numit pe sine director medical”.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-12 05:46:28
Niță Adrian

Bine că ai întinat copilăria cu LGBT, educație sexuală,încă din școlile primare,iar poeții noștrii seculari nu au loc de Esca și alte vedete ce nu au luptat nici măcar din condei pt Țara aceasta de care vă băteți joc...Acum spurci și copiii, eu nu am,dar când voi avea școală nu cred că v-a face în RO!!!

Alte articole din: ACTUAL