Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban le cere românilor să NU se relaxeze: Ne pregătim ”să convieţuim cu acest virus”

Friday, 10 April 2020, 21:00 Sursă: Realitatea.NET

"Am introdus în reglementarea din ordonanţa militară obligaţia de a respecta, ca şi în supermarketuri şi în alte locuri, acele reguli de asigurare a a distanţei fizice atunci când oamenii aşteaptă să-şi cumpere produse, cu dorinţa de a reduce posibilitatea de transmitere a virusului. Nici nu am avut vreodată intenţia să reducem activitatea pieţelor, pieţele, multe dintre ele, sunt în aer liber, chiar şi cele care sunt pieţe închise, oferă anumite distanţe, singura problemă este ca atunci când oamenii aşteaptă să cumpere un produs să stea la o distanţă de minim 1,5 metri şi tocmai asta am solicitat prin articolul din ordonanţă (Ordonanţa militară 8 - n.r.) care a fost prezentat public aseară", a declarat Ludovic Orban, vineri, la un post TV.

El a răspuns astfel, întrebat despre "îmbulzeala" din pieţe în preajma sărbătorilor pascale şi dacă măsura privind programul prelungit permis comercianţilor în pieţele agroalimentare în această perioadă este "un semnal de relaxare".

Întrebat dacă mesajul său către cetăţeni este să respecte cu aceeaşi stricteţe măsurile de distanţare socială, premierul a spus: "Este clar că le recomand şi chiar îi rog pe români să nu relaxeze măsurile, să respecte în continuare cu stricteţe toate regulile, să îşi petreacă cel mai mult timp în casă". "Atunci când ies, când se duc la cumpărături, când se duc să-şi ajute mama sau o rudă sau când se duc în orice deplasare care este permisă în plimbare, să menţină distanţa fizică, să evite interacţiunea directă cu alţi cetăţeni. Şi la locul de muncă trebuie să se protejeze prin toate mijloacele de protecţie de care trebuie să beneficieze din partea angajatorilor şi să fie în continuare foarte atenţi, să respecte toate recomandările", a spus Orban.

El a susţinut că toate recomandările privind distanţarea socială, în special privind igiena personală, vor trebui respectate şi pe mai departe, chiar dacă va trece vârful epidemiei.

"Epidemiologii nu pot să spună 100% că va muri virusul şi că nu va mai exista o perioadă de timp riscul de transmitere a virusului. Vom vedea care vor fi evoluţiile. Văd, deja, că în foarte multe ţări europene există o pregătire pe care şi noi am început să o facem şi anume să convieţuim, să spun, între ghilimele, cu acest virus, şi să pregătim revenirea la normalitate, sigur, după trecerea vârfului epidemiei, făcută gradual şi în nişte condiţii de siguranţă care vor trebui foarte bine pregătite", a mai spus Ludovic Orban.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
Alte articole din: ACTUAL