Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, ANUNȚ despre marea economie la buget prin plafonarea indemnizațiilor: Nu este o sumă de lepădat!

Monday, 17 February 2020, 20:51 Sursă: realitatea.net

 

În ceea ce priveşte plafonarea indemnizaţiilor, nu am plafonat indemnizaţiile numai pentru primari şi viceprimari. Am plafonat indemnizaţiile pentru toţi cei care primesc indemnizaţii din funcţii de demnitate publică: pentru parlamentari, pentru miniştri, pentru preşedintele României, pentru mine, ca prim-ministru. Iar rezultatul este că s-a făcut o economie la buget de peste 1.200.000.000, pe estimările pe care le-am făcut. Care nu e o sumă de lepădat”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a adăugat că, pentru a putea aloca resurse financiare către investiţii, este necesară o reducere a cheltuielilor de tip "subvenţii, creşteri de salarii în sectorul public, creşteri de venituri alocate de la bugetul de stat fără să existe o fundamentare foarte serioasă".

„Situaţia bugetară este extrem de serioasă. Ani de zile s-au generat cheltuieli, fără să existe veniturile pentru susţinerea cheltuielilor respective. Chiar şi acum, după ce am avut un deficit bugetar de 4,6% pe cash şi 4% pe ESA, în fiecare săptămână în Parlament - care a intrat în campanie electorală şi îşi imaginează că oamenii o să îi voteze numai dacă dau astfel de legi - apar noi legi, care generează cheltuieli suplimentare şi care reduc venitul. Ultima - asta cu scutirea de impozit pe veniturile jurnaliştilor”, a mai menţionat Orban.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-18 01:10:27
Paine si circ in Romanica

Rasul curcilor, face cadou nu afaceri, bancilor 1 miliard de euro fara nici un fel de remuscare si protest si se vaita de alocatiile copiilor si greaua mostenire, atitudine demna de borhot unguresc mincinos.

Alte articole din: ACTUAL