Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liviu Pop "Genunche" n-a mai rezistat. A spus tot

Thursday, 03 January 2019, 19:20 Sursă: REALITATEA.NET

Modelul finlandez pare sa fie tinta modificarilor facute de PSD in noua lege a invatamantului. Fostul ministru, senatorul PSD Liviu Pop, poreclit "genunche" din cauza uneia dintre gafele făcute de-a lungul ultimilor doi ani, a declarat intr-o interventie la Realitatea TV ca noutatile sunt inspirate din structura invatamantului din Finlanda.

"Il intreb direct pe domnul presedinte, e normal ca un copil de clasa a 8-a, la 14 ani, sa stea 7 ore pe zi in scoala?

Am facut o reglementar clara. Dimineata, 4 ore copiii din primar fac scoala, iau masa calda, ca asa ne-am angajat prin programul de guvernare, iar dupa-amiaza pot sa stea copiii o ora jumatate, doua, trei, trei ore si jumatate.

Eu ii invit pe cei care contesta acest proiect de lege sa ia legea educatiei din Finlanda, din Coreea de Sud si din Japonia.

Cele trei modele de sistem de invatamant, finlandez, Coreea de Sud si Japonia, stim cu totii ca.... Singapore, pardon, nu Japonia.

Modelul finlandez este foarte simplu. Copilul sta in scoala intre 6 si 8 ore si nu mai are tema pentru acasa si nu face nimic profesorul si nici elevul dupa ora 16:00 sau dupa ora 17:00", a spus Liviu Pop pentru Realitatea TV.

Liviu Pop a fost autorul mai multor gafe care au amuzat opinia publică. Cea mai cunoscută rămâne cea făcută cu ocazia unei operaţii, atunci când fostul şeful de la Educaţie a scris pe Facebook că "totul este sub control, operaţia la genunche a decurs bine".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL