Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

„Legile puterii”. Arafat: Numărul infectaților este mult mai mare decât al cazurilor confirmate cu COVID-19

Tuesday, 14 April 2020, 00:48 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

Este clar că numarul infectatilor e mai mare decat numarul cazurilor confirmate. E si motivul pentru care redcomandam toate masurile de distantare sociala, purtarea mastii in zone publice ,pentru ca exista printre noi multi oameni care sunt asiptomatici fara sa stie acest lucru. N-as putea spune ca toata populatia României e infectata.

Pentru că noi, daca aveam multi infectati trebuia sa avem multe decese, ele merg ca procent din total. Asa ca numarul de cazuri critice da, e posibil sa fie mai mare, triplu cvadruplu, dar pana nu se face o testare generala, ca studiu, nu stim, nu are rost insa sa testezi toata populatia. Ca studiu se poate face , sa se vada daca avem mult mai mult infectati decat stiam”, a explicat Arafat la „Legile puterii”.

Despre descoperirea unui vaccin, secretarul de stat in MAI a spus că „e posibil sa avem un vaccin sau tratament sau amandoua in urmatoarea perioada si sa rupem cercul vicios. Daca izolezi , poti rupe transmiterea, dar e o limita cat poti testa. Nicio tara nu poate testa tot. Cum zicea si presedintele Frantei, testam simptomaticii. 

Vaccinul sau tratamentul  sunt solutia optima.

Daca vaccinezi un numar mare din populatia unei tari , adecvat, atunci clar ca trasnmiterea devine mai grea.

Cred ca mai ave m de asteptat nu dupa 3-4-5 luni , cred ca anul viitor ( va fi un vaccin - n.red.)”.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL