Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Laura Codruța Kovesi se alătură protestului din justiție: "E un moment greu pentru justiţie"

Saturday, 02 March 2019, 14:23 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebată în ce punct se află justiţia din România, Kovesi a răspuns: "Este într-un punct greu. Nu ştiu dacă singuri o să reuşim să trecem peste acest moment. Ştiu că în ultimii doi ani foarte mulţi oameni au susţinut justiţia, inclusiv politicieni, funţionari publici, oameni care nu au nicio legătură cu justiţia. Trebuie să înţelegem cu toţii că e un moment pentru justiţie. Prin acest protest, pe care magistraţii îl fac, acesta e semnalul, e un moment greu. Şi poate justiţia trebuie ajutată", a spus Kovesi.

Kovesi a vorbit și despre dosarul penal care i-a fost deschis la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. 

"E clar că această chestiune cu dosarul penal, sunt mult coincidenţe. S-a început următirea penală când am plecat la Bruxelles, coincidenţă- sunt citatţă în 7 mrtie, când va fi luată o decizie în Parlamentul European. O să vedem cât de mult afectează. Ceea ce a ţinut de mine eu am făcut, din punct de vedere al tehinicii profesioniste eu treaba am terminat-o. Acum este o decizie politică. Această decizie politică nu am determinat-o eu sau alt candidat, ci a fost o decizie stabilită prin regulament", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi a mai spus că susţine protestele faţă de modificările din justiţie. "Mă aşteptau să vin în ţară şi să mă alătur protestului. Am purtat ieri toată ziua banderolă albă şi aşa voi face şi săptămâna viitoare, alături de colegii mei"


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL