Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Laszlo Borbely: Comunitatea maghiară a avut un rol important în sprijinul aderării României la NATO

Tuesday, 01 April 2014, 15:01 Sursă: REALITATEA.NET

"UDMR a sprijinit în mod activ aderarea ţării noastre la NATO, iar comunitatea maghiară a avut un rol important în ceea ce priveşte sprijinul României în aderarea la NATO şi Uniunea Europeană. Vă asigur că o vom face în continuare", a declarat Laszlo Borbey, în cadrul şedinţei solemne a Parlamentului.

Deputatul UDMR a declarat că aderarea României la Alianţa Nord Atlantică a reprezentat un moment de răscruce, consolidând evoluţia democratică a societăţii romneşti şi o realizare imensă a democraţiei şi a clasei politice, precum şi a întregii societăţi, care a făcut eforturi considerabile pentru a se afla azi în interiorul acestei alianţe.

"Vedem acum ce greu le este celor de afară, cât de anevoios este drumul integrării, pe care îl parcurg Ucraina sau Georgia", a spus Borbely, apreciind progresele făcute de Republica Moldova. El a mai spus că s-a trecut cu brio de prima decadă a colaborării intense şi se apropie o nouă etapă, cu noi provocări, privind securiatea spaţiului european.

"Libertatea nu vine de la sine şi nici nu e pe gratis. Statele membre NATO şi UE trebuie să investească în echipamente pentru apărare şi securitate, fără să uite de îmbunătăţirea securităţii energetice sau cea cibernetică", a mai arătat deputatul UDMR.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL