Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de Putere, cu Oreste Teodorescu: Se implică Sinodul Bisericii Ortodoxe Române în campania electorală?

Monday, 09 November 2020, 16:29 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

În Marea Britanie a izbucnit deja un mega scandal între Guvernul Majestății Sale și reprezentanții Cultului Anglican, iar noi nu avem cum sa nu punem in discuție răcirea progresivă dintre Biserica Ortodoxă Română și Cabinetul Ludovic Orban, declanșată de măsurile impuse în cazul pelerinajelor de la Sfânta Parascheva și la Sfântul Dimitrie Cel Nou.

În plină campanie electorală, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a publicat, prin intermediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, un fel de ghid-decalog cu ce criterii trebuie să aibă în vedere credincioșii care se vor prezenta la votul din 6 Decembrie, când își vor alege reprezentanții din Parlament.

Este pentru prima oară in ultimii 30 de ani, când Biserica a decis sa coboare din liniștea postului si a rugăciunii, pe terenul mlăștinos al jocului politic, să se implice și chiar să sugereze electoratului ce profil politic este bineplăcut în fața lui Dumnezeu.

Vă invit la o dezbatere vie și argumentată, pro și contra amestecului cu iz electoral al sacrului cu profanul. Și va aștept alături de politicienii Daniel Gheorghe, Florin Ivan și jurnaliștii Liviu Mihaiu și Sorin Manea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL