Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Japonia aprobă o nouă testare pentru Covid-19, pe bază de salivă. Cât de SIGURĂ este procedura și CINE va beneficia de ea

Tuesday, 02 June 2020, 13:18 Sursă: Realitatea.net

 
Autoritățile din domeniu se așteaptă ca metoda să ușureze "semnificativ sarcina atât pentru pacienţi, cât şi pentru centrele care vor preleva mostrele, reducând totodată contagierile". 
Metoda cea mai folosită în prezent pentru un test PCR necesită o mostră nazofarigiană, prelevată de personalul medical cu riscul ca un pacient să strănute sau să tuşească şi să infecteze angajaţii sanitari. Pentru noul test, pacienţii vor plasa o mostră de salivă într-un recipient şi îl vor preda personalului sanitar, a afirmat ministrul Sănătăţii, Katsunobu Kato.
 
Potrivit oficialului nipon, fiabilitatea acestui test este comparabilă cu aceea a testelor realizate pe baza mostrelor nazofaringiene.

Ministrul japonez nu a precizat cum se va implementa noua metodă şi care va fi impactul asupra numărului total al testelor realizate, după criticile pe care le-au primit autorităţile nipone pentru efectuarea unor teste la scară mai mică decât în alte ţări, scrie HotNews.ro.

Vă reamintim că Japonia a realizat până în prezent peste 292.000 de teste PCR şi a înregistrat 19.949 de contagieri şi 898 de decese asociate maladiei COVID-19, potrivit statisticilor oficiale. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL