Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ipoteză alarmantă: Noul coronavirus se transmite și prin particulele mici din aer. OMS este somată să schimbe recomandările

Monday, 06 July 2020, 01:47 Sursă: realitatea.net

 

Într-o scrisoare deschisă adresată OMS, pe care cercetătorii intenţionează să o publice într-un jurnal ştiinţific în această săptămână, 239 de oameni de ştiinţă din 32 de ţări susțin că există dovezi care arată că şi particule mai mici pot infecta oamenii, particule mici din aer, scrie New York Times, citată de Reuters.

Indiferent dacă este transportat de picături care plutesc în aer în urma unui strănut sau de picături mai mici expirate care plutesc într-o cameră, noul coronavirus este transportat prin aer şi poate infecta oameni atunci când este inhalat, spun oamenii de ştiinţă.

Coronavirusul face noi victime la nivel mondial, în baruri și restaurante, birouri, piețe și cazinouri, dând naștere unor grupuri infecțioase, care confirmă ce susțin din ce în ce mai mulți oameni de știință de luni de zile: virusul rămâne în aer în interior, infectând pe cei din apropiere, scrie New York Times.

Dacă transmiterea prin aer este un factor important în pandemia de coronavirus, în special în spațiile aglomerate slab ventilate, atunci consecințele pentru izolare sunt semnificative. Se va impune ca, de exemplu, sistemele de ventilație din școli, căminele de bătrâni, reședințe și fabrici să micsoreze aerul recirculat și filtrele să aibă o capacitate mult mai puternică. 

OMS a anunţat că noul coronavirus se răspândeşte în primul rând de la persoană la persoană prin intermediul unor mici particule - picături provenite din nas sau gură, care sunt expulzate când o persoană bolnavă de COVID-19 tuşeşte, strănută sau vorbeşte.

OMS nu a transmis un răspuns în urma publicării reacției oamenilor de știință privind ipoteza pe care o susțin, potrivit Reuters.

OMS afirmă că dovezile prin care virusul s-ar transmite prin aer nu sunt convingătoare. Chiar și în ultima sa actualizare a coronavirusului, lansat pe 29 iunie, OMS spune că transmiterea prin aer a virusului este posibilă numai după procedurile medicale care produc aerosoli sau picături mai mici de 5 microni, mai scrie New York Times. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL