Iohannis: ”Sute de mii de români au protestat în 2017 și 2018 pentru o justiție independentă”

Wednesday, 24 January 2018, 11:28 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

”Sute de mii de români au protestat în 2017 și 2018 pentru o țară stabilă și prosperă, pentru o justiție independetă și eficientă. Spiritul națiunii este viu, la fel ca acum un secol. Manifestațiile pașnice arată o față frumoasă a socetății de astăzi, o Românie care știe ce vrea, care nu abdică de la valorile fundamentale”, a declarat președintele Klaus Iohannis, miercuri, în discursul de Ziua Unirii Principatelor Române ținut în Palatul Patriarhiei.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a mai amintit un îndemn pe care Mihail Kogălniceanu i l-a oferit lui Alexandru Ioan Cuza, arătând că acesta se potrivește și astăzi: „Fă ca legea să înlocuiască arbitrarul; fă ca legea să fie tare!”

”Așa îl îndemna Mihail Kogălniceanu pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Este un îndemn care și-a păstrat vie semnificația.

Astăzi, când destinul nostru european se fundamentează pe domnia statului de drept și pe egalitatea în fața legii, progresul României este indisolubil legat de existența unei legislații coerente și stabile, capabile să sancționeze abuzurile și necinstea.

Acesta este și mesajul pe care l-au transmis la unison sutele de mii de români care au manifestat și în 2017, și la începutul lui 2018 pentru o țară stabilă și prosperă, pentru o justiție independentă și eficientă”, a punctat președintele țării.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri