Iohannis nu se grăbește cu referendumul pe justiție: "Mai vorbim"

Tuesday, 18 December 2018, 10:40, Sursă: REALITATEA.NET

Klaus Iohannis este presat de societatea civilă și de o parte din Opoziție să declanșeze cât mai rapid un referendum pe justiție, pentru a bloca demersul PSD-ALDE de emitere a ordonanțelor pe grațiere și amnistie.

Adaugă părerea ta

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Viena, că este o temă de actualitate referendumul privind justiţia. 28 de organizaţii i-au cerut şefului statului să emită de urgenţă decretul de organizare a unui referendum prin care românii să se exprime cu privire la legislaţia în materie penală.

Întrebat dacă mai ia în calcul organizarea referendumul privind justiţie, Klaus Iohannis a spus: „Cu siguranţă despre acel referendum mai vorbim"

28 de organizaţii i-au cerut, pe 12 decembrie, preşedintelui Klaus Iohannis să emită de urgenţă decretul de organizare a unui referendum prin care românii să-şi exprime voinţa cu privire la legislaţia în materie penală. Cererea are la bază un sondaj ISSPOL, la comanda Geeks for Democracy.

La începutul anului 2017, preşedintele Klaus Iohannis anunţa iniţierea unui referendum pe tema schimbării Codurilor penale şi a graţierii.