Invențiile care au reușit să se remarce prin modul bizar în care funcționează

Friday, 20 September 2019, 14:12 Sursă: REALITATEA.NET

De-a lungul timpului, pe lângă invențiile care au schimbat lumea, oamenii au mai creat și lucruri absurde, care nu au nicio utilitate. Iată o listă cu cele mai ciudate invenții din toate timpurile care îți arată că imaginația umană nu are limite.

Adaugă părerea ta

„Dacă o idee nu este absurdă la început, atunci nu are nicio șansă de reușită", obișnuia să spună Albert Einsten. Cele mai ciudate invenții din toate timpurile par să îi confirme teoria.

Motocicleta cu o singură roată

Acest vehicul a fost inventat de italianul M. Goventosa de Udine, în anul 1925. Iar în mod surprinzător această motocicletă interbelică putea atinge viteze de până la 150 de kilometri pe oră.

Patul-pian

După cum îți poți imagina este vorba despre un pat special proiectat astfel încât să poți cânta la pian fără să te ridici de pe pernă. Invenția a apărut prima oară în anul 1935 în Marea Britanie și era dedicat persoanelor cu handicap.

Pistolul Colt 38

Când te gândești la un pistol, probabil îți imaginezi o armă mortală care ar putea să-ți zboare creierul cu un singur glonț. Ei bine, nu și acest pistol care a fost inventat în 1938. Pistolul Colt 38 era mai degrabă un fel de aparat foto, adică de fiecare dată când apăsai trăgaciul acesta realiza o fotografie.

Costumul de baie din lemn

Apărută în S.U.A. în anul 1929, această invenție urmărea să faciliteze înotul. Costumele erau confecționate din lemn de molid, fiind folosite pentru campania publicitară a unei fabrici de prelucrare a lemnului din Hoquiam, Washington. Probabil îți imaginezi și tu cât de rigid și absurd ar fi un astfel de costum.

Pălăria-radio

Invenția care urmărea să facă din radio un dispozitiv portabil a apărut în S.U.A, în anul 1931. Pălăria putea capteze semnale radio de la o rază de 32 de kilometri.

Bicicleta amfibie

Această ciudată invenție a apărut în Franța, în anul 1932, purtând numele de Cyclomer. Bicicleta plutea cu ajutorul a patru mingi umplute cu aer (care erau ridicate pentru deplasarea pe pământ) și era propulsată de o elice montată pe roata din spate. Bicicleta amfibie putea să care, conform reclamelor epocii, o încărcătură suplimentară de 54 de kilograme.

Sursa