Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Alba, cu câteva ore înainte de vizita Papei

Saturday, 01 June 2019, 21:00 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, alerta vizează râuri atât din județul Alba, cât și din județul Hunedoara.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinul hidrografic Mureș – afluenții mici de stânga aferenți sectorului aval S.H. Alba Iulia – amonte S.H. Gelmar, județele Alba și Hunedoara”, anunță INHGA.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri din bazinele hidrografice Pianul și Cioara, potrivit sursei citate.

Atenționarea este valabilă până duminică, la ora 2.00.

Papa Francisc beatifică, duminică, șapte eroi martiri pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Trafic rutier blocat pe DN 67C din cauza aluviunilor care au ajuns pe carosabil. Alte două localități de pe Valea Sebeșului sunt blocate după ce apa a inundat principalele sâmbătă, scrie realitateadealba.net.

Și în localitatea Săliștea mau multe drumuri au fost afectate , curțile și grădinile oamenilor au fost inudate. Puhoiul de apă a luat două mașini și o rulotă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL