Inspecția Judiciară, "braţul armat" al PSD în Justiţie, a publicat protocolul încheiat cu SRI

Tuesday, 09 October 2018, 11:38 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Inspecția Judiciară a publicat, marţi, protocolul încheiat cu Serviciul Român de Informații în 2016, dar susține că acesta nu a funcţionat nicio clipă. Protocolul a fost semnat de şeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru și de către fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea.

”Inspecţia Judiciară a solicitat, la data de 28 martie 2018, declasificarea „Protocolului privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii”, încheiat la data de 29 februarie 2016. Protocolul şi-a încetat efectele la 8 martie 2017." se arată în documentele publicate pe pagina de FB a Inspecţiei Judiciare.

"În niciuna dintre procedurile administrative de verificare a activităţii şi conduitei judecătorilor, procurorilor şi magistraţilor-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, derulate în intervalul în care Protocolul a fost în vigoare, Inspecţia Judiciară nu a solicitat şi nu a transmis Serviciului Român de Informaţii ,date şi informaţii.

De asemenea, în acelaşi interval nu a fost exercitată nici o acţiune disciplinară ca efect al protocolului.

Subliniem că toate acţiunile disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară au fost întemeiate exclusiv pe situaţii de fapt constatate nemijlocit de inspectorii judiciari, fără alte date şi informaţii furnizate în temeiul Proctocolului ori a vreunei colaborări cu alte entităţi.”

Citeşte şi:

Omul PSD din Inspecția Judiciară, acuzat de plagiatAdaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri