Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Inspecția Judiciară a descins la DNA. Țintă: dosarele pe baza protocoalelor cu SRI - surse

Saturday, 27 October 2018, 12:50 Sursă: REALITATEA.NET

”Inspectorii au dorit să știe, între altele, dacă au fost transmise informări către SRI, așa cum prevede protocolul încheiat între Parchetul General și SRI. Potrivit protocolului semnat în 2009 de Laura Codruța Kovesi și prim-adjunctul Florin Coldea, procurorii trebuiau să comunice, în mod operativ, dar nu mai târziu de 60 de zile, modul de valorificare a informărilor sau sesizărilor primite de la SRI.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, Inspecția Judiciară a solicitat date despre modul de aplicare a protocolului cu SRI. Nu este prima dată când Inspecția judiciară efectuează astfel de verificări.

Inspecția Judiciară a solicitat Parchetului General la începutul lunii iulie lista procurorilor care au colaborat cu SRI în baza acestor protocoale și situația mandatelor pe siguranță națională. Inspecția Judiciară a demarat atunci verificări cu privire la aplicarea protocoalelor cu SRI de către parchete în baza unei decizii a CSM din aprilie.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut pe 23 august Inspecției Judiciare să verifice toate cele trei dosare penale deschise de DNA pe numele său, susținând că în fiecare dintre ele procurorii s-au folosit de protocolul încheiat cu SRI în anul 2009, a dezvăluit Centrul de Investigații Media (CIM).


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL