Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Încă două cazuri de coronavirus, în România, la București și Buzău

Monday, 09 March 2020, 19:52 Sursă: Realitatea.NET

Este vorba despre o femeie din Buzău, în vârstă de 73 de ani, și despre un bărbat, de 60 ani, din București. Astfel, numărul persoanelor din capitală infectate cu coronavirus a ajuns la 3.

Până astăzi, 9 martie, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 17 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Femeia în vârstă de 73 de ani din municipiul Râmnicu Sărat a ajuns, duminică seara, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Ea se întorsese din oraşul italian Rimini la începutul lunii martie

Victor Costache a explicat, după ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, că femeia din Buzău venea dintr-o zonă care, la acea dată, nu era cu suspiciune de coronavirus, iar din acest motiv nu a stat în izolare, acasă.

Victor Costache recunoaște că ultimul caz de coronavirus poate pune probleme: ”Femeia nu era în izolare”.

”Ambii pacienți au venit din Italia. Femeia din Buzău a revenit pe 2 martie, cel din București a revenit la sfârșitul lunii februarie. Pacienta din Buzău este în drum spre Matei Balș, iar cel din București este spitalizat la Gerota. Cel din București era internat la Gerota și venea din izolare. Cea din Buzău a venit dintr-o zonă în care nu era coronavirus, nu era în izolare.”, a spus Victor Costache.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, scăderea față de ultima statistică fiind datorată ieșirii din izolare a unui număr însemnat de
persoane ca urmare a împlinirii a 14 zile de la luarea acestei măsuri.
Până astăzi au fost prelevate și analizate 1010 probe ale persoanelor care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea 995 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu noul coronavirus.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL