Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Înalta Curte sesizează CSM după acuzațiile aduse instituției și judecătorilor săi

Monday, 25 June 2018, 19:40 Sursă: REALITATEA.NET

Adunarea generală a judecătorilor de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dezbătut luni unele chestiuni de actualitate privind activitatea instanţei şi poziţiile publice exprimate la adresa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătorilor ei, se precizează într-un comunicat citat de agerpres.ro.

"În urma dezbaterilor care au avut loc s-au hotărât următoarele: emiterea unei adrese către Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea exercitării atribuţiei prevăzute în art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii atunci când, prin diferite atitudini sau afirmaţii publice, sunt afectate independenţa, imparţialitatea sau reputaţia judecătorilor ori se creează suspiciuni nejustificate cu privire la acestea", se precizează în comunicat.

Instanţa supremă mai cere instituţiilor de presă scrisă şi audiovizuală să dea dovadă de echilibru atunci când preiau şi difuzează informaţii, nesusţinute de probe, cu privire la activitatea instanţelor judecătoreşti şi la conduita judecătorilor.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL