Coronavirus - România: 2109 de cazuri confirmate

Fostul ministru Ilan Laufer, după audierea maraton de la Poliție: ”Sunt total nevinovat”

Thursday, 02 May 2019, 12:05 Sursă: REALITATEA.NET

Ilan Laufer, fost ministru PSD al Mediului de Afaceri, a fost audiat de polițiștii din Direcția de Investigare a Criminalității Economice (DICE) în dosarul fraudării companiei Unirea Shopping Center. Laufer ar fi suspect pentru Complicitate la gestiune frauduloasă și evaziune fiscală. În acest dosar, Carmen Adamescu (fosta soție a lui Dan Adamescu) are calitatea de inculpat în dosar, iar Ilan Laufer și Andreea Bănică (funcționar la Unirea Shopping Center) ar fi suspecți.

”Sunt total nevinovat, mi se par complet ridicole aceste acuzații”, a declarat Laufer după cele cinci ore petrecute la sediul Poliției.

Potivit surselor Realitatea TV, Laufer ar fi ațipit în timpul audierilor. Laufer a negat acest lucru, dar a admis că era obosit. 

Polițiștii îl suspectează pe Ilan Laufer că, în calitate de administrator la două firme, ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube centrului comercial de aproape 6 milioane de euro.

Polițiștii susțin că cei care voiau să închirieze spații în magazinul Unirea ar fi încheiat mai întâi contracte subsecvente cu firmele administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume modice de bani. Banii astfel obținuți de Ilan Laufer erau transferați către patru firme din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere. Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu, potrivit surselor citate.

Mai mult, polițiștii îl suspectează pe Laufer de evaziune fiscală. Ei susțin că, pentru a nu plăti taxele și impozitele pe profit la o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță cu cele 4 firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei, potrivit surselor citate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL