ICE BUCKET CHALLENGE în varianta MACOVEI

Tuesday, 26 August 2014, 12:29, Sursă: Mediafax

Monica Macovei a postat un filmuleţ pe Facebook în care spune că acceptă provocarea din campania ”ALS Ice Bucket Challenge”, ea punând într-un bol fotografii ale mai multor persoane publice anchetate de DNA şi condamnate, între care Voiculescu, Năstase, Copos, Vîntu, peste care toarnă apă cu gheaţă. Macovei anunţă şi că a donat bani pentru cercetări în domeniul sclerozei laterale amiotrofice.

Adaugă părerea ta

Filmuleţul începe cu Monica Macovei aşezată la un birou. Ea spune "Accept provocarea" şi ia o carafă cu apă şi gheaţă.

"După cum ştiţi, eu am făcut DNA şi rezultatele se văd", continuă fostul ministru al Justiţiei, după care ia un bol de sticlă, în care pune pe rând fotografiile unor persoane condamnate în urma anchetelor DNA. În acest timp, ea spune: "Voiculescu Dan - 10 ani închisoare, 60 de milioane de euro de restituit românilor. Adrian Năstase - 4 ani de închisoare, 1,5 milioane de euro de restituit românilor. George Copos - 4 ani de închisoare, 1,5 milioane de euro de restituit românilor. Relu Fenechiu - 5 ani de închisoare, 1,3 milioane de euro de restituit românilor".

Macovei ia apoi carafa cu apă şi gheaţă şi toarnă peste fotografii.

"Acum am şi eu o provocare pentru Guvernul Ponta şi pentru ANAF: să recupereze toţi aceşti bani, aceste sute de milioane de euro şi să-i înapoieze românilor. Ei trebuie investiţi în educaţie, în sănătate, în cercetare. Şi, desigur, fac o donaţie şi donaţia mea este pentru cercetare în domeniul sclerozei laterale amiotrofice", încheie Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţie.