Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ți se zbate ochiul? Poți avea probleme grave de sănătate

Sunday, 09 September 2018, 09:00 Sursă: REALITATEA.NET

Medicii afirmă că factorii enumeraţi mai sus ar fi cei care au cea mai mare legătură cu ceea ce li se îmtâmplă deseori ochilor noştri. Totuşi, atunci când ni se zbat ochii ne putem gândi şi la probleme de sănătate mai grave, scrie doctorulzilei.ro.

Se crede că ochii ni se zbat şi din cauza unor reacţii alergice sau iritaţii care conduc la uscarea ochilor.

Dincolo de aceste motive nu foarte grave, există anumite cazuri în care spasmele oculare sunt în directă legătură cu boli neurologice severe, cum ar fi blefarospasmul – clipire anormală a pleoapelor – şi scleroza laterală amiotrofică – boala Lou Gehrig.

Blefarospasmul apare, de cele mai multe ori, după vârsta a doua. Numărul femeilor care suferă de această tulburare este mai mare decât cel al bărbaţilor, iar cazurile de blefarospasm sunt tot mai dese în întreaga lume.

Cu cât această boală este depistată mai rapid, cu atât există şanse mai mari pentru o gestionare şi vindecare corectă a acesteia. În cazul în care problema avansează, pot apărea şi alte afecţiuni precum sensibilitatea la lumină, vederea înceţoşată şi, de cele mai multe ori, spasmele pot cuprinde şi alte zone ale feţei.

Ar trebui să ne îngrijorăm atunci când spasmele pleoapelor determină o închidere completă a acestora, când spasmele ajung să se extindă şi către alte zone ale feţei ori atunci când ochii se umflă, se înroşesc şi chiar produc secreţii apoase. De asemenea, un semnal de alarmă este şi amorţirea şi lăsarea pleoapei superioare.

Toate aceste simptome trebuie prezentate medicului de familie care vă va trimite mai departe către un specialist.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL