Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Horațiu Moldovan, la Realitatea PLUS: „În România extinderea virusului este mult mai mică decât în Europa de Vest”

Saturday, 04 April 2020, 11:19 Sursă: Realitatea PLUS

Horațiu Moldovan: „Numărul de cazuri este în creștere, pentru că și numărul testărilor este în creștere. Nu este un fenomen surpriză și încercăm să ținem situația sub control. Vârful ar putea ajunge la 10.000-15.000 de cazuri în următoarele trei săptămâni. Sunt date cunoscute de Institutul de Sănătate Publică, este vorba e o proiecție pe care o facem.

Fenomenul întoarcerii românilor din străinătatea poate fi un factor de risc. Pot fi și 100.000-150.000 de oameni. Așteptăm ca după sărbători să se întâmple o stabilizare a situației si sa ne indreptam spre o diminuare a ei.  Și pe baza lor facem aceste estimări. Măsurile care s-au luat până acum au fost eficiente. În România exinderea virusului este mult mai mică decât în Europa de Vest. Vindecarea la noi este cam de 10%, peste media europeană. Încă numărul de pacienți pozitivi este mic, dar ne așteptăm să crească.

Am testat peste 30.000 de oameni. Noi testăm după un algoritm, după o definiție de caz. Se găsește pe site-ul Ministerului Sănătății acest algoritm de testare. Nu este cazul să schimbăm acest algoritm în această perioadă. Noi nu suntem în situația din Spania sau Italia, astăzi gestionăm situația cu personal medical sănătos.”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL