Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Capitala, blocată de transportatori. Aceștia cer combaterea transportului ilegal de persoane

Tuesday, 19 March 2019, 17:46 Sursă: REALITATEA.NET

O mie de autocare, microbuze și taxiuri au parcat deja în Piața Victoriei. Oamenii sunt nemulțumiți că actuala legislație nu permite sancționarea celor care transportă ilegal persoane. Tranportatorii au strigat ”șî eu” și au cântat ”Treceți batalioane române Carpații”.

La ora 11.00 o delegație a protestatarilor a fost chemată la negocieri în sediul Guvernului.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de întârzierea emiterii ordonanţelor de urgenţă promise de Guvern în domeniul transporturilor de pasageri. Potrivit FORT, în ultimele două săptămâni, ordonanţele de urgenţă sunt blocate pe "circuitul de avizare" din Guvern.

"Solicitările membrilor FORT sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza aceloraşi grupuri de interese ce încearcă să folosească legislaţia pentru propriul interes şi buzunar", acuză Federaţia Operatorilor Români de Transport.

FORT solicită Guvernului "eliminarea sintagmei 'în mod repetat' din Legea taximetriei, pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane, şi prelungirea programelor interjudeţean şi judeţene de transport pasageri".

Guvernul cedează în fața taximetriștilor. Va da OUG care elimină aplicațiile de tip taxi

Centrul orașului, parțial blocat 

Potrivit Brigăzii Rutiere, încă de la ora 06:30 a fost restricţionat traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Piaţa Victoriei până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu.

În funcţie de numărul participanţilor la protest, este posibilă restricţionarea traficului şi pe str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

Tot de la 06:30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Poliţiştii recomandă ca rute alternative:

- Bd. Aviatorilor - Bd. Beijing - Str. Nicolae Caramfil - Bd. Aerogării - Şos. Bucureşti-Ploieşti;

- Bd. Ion Mihalache - Bd. Mareşal Averescu - Bd. Mărăşti - Piaţa Montreal - Şos. Bucureşti-Ploieşti.

sursă foto: Brigada Poliţiei Rutiere 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL