Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul Orban sprijină construirea Spitalului Universitar Județean Sibiu

Thursday, 30 July 2020, 18:08 Sursă: Realitatea.net

"Toate aceste proiecte reprezintă o prioritate pentru guvernul pe care-l conduc. Pe lângă spitalele regionale - Iași, Cluj-Napoca și Craiova, pentru care s-a semnat contractul de finanțare pentru construcția lor din fonduri europene, Guvernul sprijină și spitalul din Sibiu, și spitalul din Brașov, și multe alte proiecte", a declarat premierul Ludovic Orban. 

Deși a avut de gestionat o criză, Guvernul nu a încetat să facă proiecte de investiții, a punctat vicepremierul Raluca Turcan.

"Acest spital județean are deja identificată și sursa de finanțare. Practic, ministrul Sănătății va sprijini și va coordona activitatea medicală din acest spital județean, iar ministrul Fondurilor europene este cel care va susține finanțarea acestui spital județean din fonduri europene. Acest proiect are tot ce-i trebuie pentru a se califica în noua sursă de finanțare deblocată de președintele Klaus Iohannis", a declarat Raluca Turcan. 

"Putem vedea la orizont un spital județean de urgență, care să acopere toate aceste nevoi și care va îngloba atât relocarea spitalului județean, secției de pediatrie, centrului de transfuzii, centrului de cercetare. Activitatea universitară va avea un loc deosebit. Vorbim de 895 de paturi, vorbim de o garanție pe care Ministerul Sănătății o dă în coordonarea și asigurarea activității medicale de calitate la nivelul județului Sibiu", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

Pentru construirea Spitalului Județean Sibiu se vor cheltui 500 de milioane de euro. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL