Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gelu Diaconu desființează rectificarea bugetară: Teodorovici, al doilea mare mincinos al PSD

Saturday, 24 November 2018, 14:04 Sursă: REALITATEA.NET

”Il declar oficial pe Orlando Teodorovici al doilea cel mai mare mincinos din PSD, dupa Liviu Dragnea!

Aveti mai jos demontarea tehnica a minciunii privind rectificarea bugetara.

Rezumatul minciunii:
Orlando si PSD ne zic ca vom atrage 5,2 mld euro (fonduri europene) pana in decembrie. Si, pur si simplu, trec din pix acesti bani imaginari atat la cheltuieli cat si la venituri, ca sa creeze iluzia unei rectificari pozitive. Pentru a intelege dimensiunea si tupeul acestor corupti, la sfarsitul lui septembrie Romania atrasese 6,17 miliarde euro intre 2014-septembrie 2018.

Explicatia pe larg (de urmarit cu tabelul in fata):

296 mld lei ar însemna în PIB-ul și asa "umflat" la 949 mld lei o pondere a veniturilor bugetare în PIB de 31,2%!!!

Având în septembrie 2018 aceiași pondere în PIB ca în 2017, pentru a obține pe medie anuala 31,2 % ar trebui ca în trimestrul lV sa crească veniturile la 36,4% din PIB adică cu vreo 5,2%!!![(31,2-29,9=1,3) x4 trimestre=5,2]

În cifre absolute, am avea o creștere de la 251,8 mld lei în dec 2017 la 296 md lei la sfârșitul acestui an.

Adica, o creștere anuala de 44,2 md lei, adică de cca 20% și asta în condițiile în care în primele trei trimestre veniturile au crescut cu 13,6%. Deci în ultimele trei luni din an vor trebui realizate 91 md lei, fata de media trimestriala de 68 md. Imposibil!!!

DE FAPT, la un PIB de 949 md lei (umflat iarăși cu 4 md lei, fata de rectificarea din septembrie) dacă am aplica ponderea optimista de 29,9%, presupunând ca ea va rămâne la același nivel (ceea ce nu se va întâmpla pentru ca s-au redus taxele), se pot obține venituri bugetare de max 283 md lei.

Cum însă ponderea corecta în PIB care se va realiza (sarcina fiscala este mai redusa în 2018 decât în 2017) va fi de cca. 28,6%, veniturile totale vor fi de cca 271 md lei. Și asta în condițiile în care au devalizat de lichidități companiile de stat!!! Pentru ca veniturile de natura strict fiscala scad dezastruos ca pondere din PIB!

Restul de pana la 296 mld lei cat spun ei ca vor face venituri e MINCIUNA LUI ORLANDO, "jonglata" din cifrele fondurilor europene trecute si la cheltuieli si la venituri imaginare atrase.
Realizați minciuna?

Marea majoritate a presei, probabil mufati la binefacerile propagandei PSD-iste au prezentat balbele lui Orlando și ale altora. Felicitari celor care au pus sub semnul indoielii aceasta dezinformare.

Doar "gugustiucii" preiau ca atare, pe nemestecate, cifrele lui Orlando și mincinoșii de la PSD, adică 99,(9)% dintre cei care au opinii în spațiul public despre buget.

Iar "specialiștii" din opoziție icnesc din greu sa explice și ei cate ceva!!!

Mincinoșii din MFP, asa cum au făcut în ultimii doi ani, mizează pe faptul ca pana la publicarea (tocmai în luna aprilie 2019!) execuției bugetare la 31 dec 2018, marii analiști din mass-media nu vor compara execuția cu cifrele anterior planificate.

Așadar, rămâne cum am stabilit: ambele rectificări făcute anul acesta au fost făcute "din pix". Nici vorba de o evoluție pozitiva a veniturilor fiscale în raport de creșterea PIB-ului.

PS: Daddy, cu toți procurorii și milițienii din România nu ma veți opri în a prezenta ADEVĂRUL! Stii tu la ce ma refer”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL