Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

GAFA făcută de Ministerul Culturii: logo-ul ales pentru Centenarul Marii Uniri, GREŞIT

Thursday, 31 August 2017, 11:40 Sursă: REALITATEA.NET

Gafa a fost sesizată de scriitorul Alexandru Petria, care a taxat pe Facebook greşeala.

Logo-ul este reprezentat de numărul 100, scris cu puncte tricolore, alături de textul "România 1918-2018. Sărbătorim împreună". Culorile din cifra "1" reprezintă steagul României, însă ordinea este greşită: în loc de albastru-galben-roşu, culorile sunt în ordinea inversă - "roşu-galben-albastru".

"E foarte bine că a fost ales logo-ul pentru centenar. E foarte rău că pe cifra 1 culorile sunt puse invers. Treabă de profesioniști; și autorul, și juriul, desigur", a scris Alexandru Petria pe contul său de Facebook.

A fost ales logo-ul pentru Centenarul Marii Uniri

Propunerea "Hora" a agenției de publicitate FCB BUCHAREST a fost aleasă identitatea vizuală ce va reprezenta Centenarul Marii Uniri de la 1918 și al Războiului pentru Întregirea Neamului, informează Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN).

"Cu un total de 234,64 puncte, propunerea câștigătoare este cea a FCB BUCHAREST, denumită 'Hora'. Aceasta s-a aflat pe primul loc atât în preferințele juriului, cât și ale publicului, din partea căruia a primit 27% din voturile exprimate. Logo-ul a fost construit pornind de la două cercuri reunite de simbolul infinitului. Cercurile sunt compuse din puncte individuale care cresc și se dezvoltă. Hora infinită obținută este un simbol viu, sugerând continuitate împreună, rezistență și creștere", precizează MCIN.

Identitatea vizuală câștigătoare a fost aleasă, în urma concursului de idei lansat de MCIN, împreună cu Uniunea Agențiilor de Publicitate din România și cu sprijinul International Advertising Association, al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii și al UNArte, la care au participat pro bono trei agenții, respectiv Pastel, FCB BUCHAREST și Brand New.

Potrivit MCIN, toate cele 13 propuneri sunt în continuare disponibile la adresa http://centenar.cultura.ro/logo.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL