Funcționarii din Finanțe amenință că NU mai "pun osul" la colectarea de taxe și impozite

Thursday, 04 July 2019, 14:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Sindicatele din Ministerul de Finanțe contestă ultima formă a Codului Administrativ, adoptată miercuri de Guvern, și amenință voalat cu faptul că funcționarii ar putea deveni demobilizați în realizarea sarcinilor de serviciu.

Funcționarii din Ministerul de Finanțe contestă ultima formă a Codului Administrativ, adoptată miercuri de Guvern, și amenință voalat că ar putea deveni demobilizați în realizarea sarcinilor de serviciu "cu posibile consecințe negative asupra colectării impozitelor, taxelor și contribuțiilor la bugetul general consolidat".

Sindicatul angajaților din Finanțe își exprimă public nemulțumirea pentru modul în care „un act normativ negociat, asumat și aprobat în ședința de guvern de săptămâna trecută, a fost modificat pe motiv de "eroare de formulare", se arată într-un comunicat de presă remis site-ului Realitatea Financiară.

Sindicatul Național Finanțe Publice SindFISC, organizație sindicală națională specializată în reprezentarea intereselor profesionale ale angajaților sistemului instituțional al MFP, critică ultimele evoluții privind modificările făcute de Guvern la forma inițială a Codului Administrativ.

Finanțiștii sunt deranjați de eliminarea prevederilor referitoare la acordarea statutului special pentru funcționarii Ministerului Finanțelor Publice (MFP) și ai instituțiilor subordonate.

„Renunțarea la aceste prevederi este de natură să creeze o stare de nemulțumire în rândul angajaților sistemului instituțional MFP, fenomen ce poate genera o demobilizare a personalului în realizarea sarcinilor de serviciu, cu posibile consecințe negative asupra colectării impozitelor, taxelor și contribuțiilor la bugetul general consolidat", spune Nicolae-Liviu Toader, Președintele SindFISC.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE