Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fructul care te poate ucide. Ai mare grijă când îl consumi

Wednesday, 20 March 2019, 10:58 Sursă: REALITATEA.NET

Consumul de grapefruit poate provoca reacții adverse grave și chiar îți pot provoca moartea, dacă îl amesteci cu oricare dintre cele 43 de medicamente menționate, potrivit unui studiu publicat în revista Canadian Medical Association Journal.

Multe medicamente considerate periculoase sunt absolut necesare pentru tratarea unor afecțiuni medicale importante și destul de des întâlnite, potrivit studiului. Pentru femei, aceste medicamente ar putea include pilule contraceptive, unele medicamente anti-anxietate și somnifere, potrivit lui Joe Graedon, farmacolog.

Cine se află în spatele acestei probleme? Furanocumarinele. Aceste substanţe chimice naturale existente în grapefruit eliberează o enzimă în stomac care descompune medicamente, ceea ce poate determina creșterea cantității de medicament din sângele dumneavoastră, spune Graedon.

“Deoarece medicamentul nu este metabolizat asa cum ar fi in mod normal, vei ajunge la un risc mai mare de intoxicare cu ingredientele lui. De exemplu, dacă vi se prescrie o doză specifică de pilule de tensiune arterială, doza singură este menită să vă mențină tensiunea arterială sub control. Dar daca o luati împreună cu suc de grapefruit sau grapefruit, s-ar putea sa obtineti echivalentul a trei, patru sau chiar 10 pastile “, spune el.

 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL