FOTO+VIDEO Nereguli grave descoperite de OPC, în Piața Sfatului din Brașov

Sunday, 15 September 2019, 16:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov desfășoară, chiar în aceste momente, un control în Piața Sfatului. Aici sunt verificați toți agenții economici care participă, zilele acestea, la un târg tradițional de gastronomie organizat cu prilejul Zilelor Culturii Maghiare.

Comisarii CRPC au găsit numeroase nereguli în zonele în care se preparau și comercializau produse alimentare. Mizerie, mâncare alterată și păstrată în condiții improprii, nerespectarea regulilor de igienă și multe alte nereguli grave au fost descoperite în Piața Sfatului. În plus, în zonă există un mare pericol de explozie, întrucât instalația prin care buteliile sunt cuplate la plită este improvizată, scrie Realitatea de Brașov.

magini șocante surprinse de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului în Piața Sfatului, în bucătaria Festivalulu Cultural Maghiar: măncarea servită participanților era pregătită în condiții greu de imaginat. Comisarul-șef Sorin Susanu descrie imaginile de coșmar gasite în corturile amenajate pentru prepararea mâncărurilor.

„Suntem șocați. Rar ne-a fost dat să găsim așa ceva la un agent economic: Resturile de mâncare strânse de pe mesele consumatorilor sunt refolosite, revândute. Vă dați seama ce înseamnă asta. Poate un client a avut hepatită, a muscat din produsul care este apoi revândut. Practic acest agent economic nu are nicio autorizație din partea ANSVSA.

Iar apoi, neregulile continuă mi-e greu să și rostesc ceea ce am găsit aici, nu există o delimitare intre zona destinată preparării produselor și cele de resturi menajere. Recipientele pentru păstrarea ingredientelor sunt murdare, sparte, ciobite astfel că există riscul ca aschii din aceste recipiente să ajungă în mâncare, iar resturile alimentare sunt păstrate tot în zona de preparare a alimentelor. Este un haos total.

Cât despre buteliile care sunt folosite la gătit, lucru total interzis în acest loc, acestea sunt improvizate într-un mod cutremurător. Este o minune că nu a sărit totul în aer”, a spus Sorin Susanu.

De altfel, festivalul nici nu a primit autorizație pentru prepararea mâncărurilor în Piața Sfatului. Conform unui regulament de organizare a evenimentelor în aer liber, aprobat de Primăria Brașov, în Piața Sfatului este interzisă cu desăvârșire folosirea focului deschis. Deși a fost deschis încă de joi, și se știa ce se întâmplă acolo, Primăria a închis ochii la neregulile din Piața Sfatului.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL