Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Flyboard-ul futurist care a zburat peste Canalul Mânecii, dorit de forțele speciale franceze

Monday, 05 August 2019, 09:50 Sursă: REALITATEA.NET

Aproximativ 20 de minute a zburat, pe verticală, bărbatul în vârstă de 40 de ani, originar din Marsilia. A făcut o scurtă oprire, pe o platformă aflată între cele două ţărmuri, pentru a alimenta maşina de zbor inventată chiar de el. 

Franky Zapata a decolat la ora 6h16 de pe plaja franceză Sangatte, în nord, la 10 zile după eşecul înregistrat la prima tenativă de a traversa în zbor Canalul Mânecii.

Fostul campion mondial la jet-ski şi-a luat zborul spre St Margaret's Bay, pe partea engleză, unde a reuşit să aterizeze după exact 22 de minute. A survolat canalul la o înălţime cuprinsă între 15 şi 20 de metri iar pe alocuri chiar şi mai sus.

Pe parcurs, a poposit câteva secunde pe un vapor, în apele franceze, pentru a schimba geanta de pe spate în care stoca kerosenul necesar alimentării motorului său.

A plecat spre coasta britanică foarte repede şi a aterizat după ce a parcurs 35 de km, în picioare, pe maşina sa zburătoare dotată cu cinci mini-turboreactoare care îi permit să decoleze şi să zboare cu până la 190 de km/h, cu o autonomie de aproximativ 10 minute.

Franky Zapata a zburat cu o viteză medie cuprinsă între 160 şi 170 de km/h.

Platforma sa zburătoare interesează forţele speciale franceze care văd în ea un potenţial ajutor în operaţiuni derulate în zone urbane.

Din decembrie 2018, societatea sa beneficiază de o subvenţie de 1,3 milioane de euro din partea ministerului francez al Armatelor.

Într-un tweet, ministrul Armatelor l-a felicitat pe Franky Zapata.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL