Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florinela Georgescu (ANM): România e lovită de un val de caniculă, temperaturile reale resimțite pot trece de 40 de grade

Thursday, 02 July 2020, 09:39 Sursă: Realitatea Plus

Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în sud și în sud-est. Florinela Georgescu, director executiv la Administratia Națională pentru Meteorologie, a atras atenția, într-o intervenție la Realitatea Plus, că pe lângă temperaturi în sine, extrem de periculoasă pentru sănătate este depășirea gradului de confort termic.

,,Să fim atenți nu numai la termometru, ci și la disconfortul termic. În zonele cu temperaturi ridicate indicele temperatură-umezeală va depăși frecvent 80 de unități, așa că 36-37 de grade pe termometru se pot resimți în mod real ca 40 de grade, poate chiar și mai sus. Temperaturile vor rămâne foarte ridicate și în următoarele zile, cele mai ridicate vor fi în sud, unde se pot înregisdtra chiar și 37 de grade", a explicat meteorologul ANM.

Cele mai afectate zone vor fi Dobrogea, zonele sudice ale Munteniei și Olteniei, iar indicele de confort termic va fi depășit, cel mai frecvent, în zonele de câmpie. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL