Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Expert OMS – ”Este o situație groaznică! Este mult mai rău decât orice film SF despre pandemii”

Thursday, 17 September 2020, 17:30 Sursă: Realitatea.NET

David Nabarro, emisar special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru COVID-19, a declarat în Comisia pentru afaceri externe a Camerei Comunelor că pandemia a „scăpat de sub control”. Acum riscă să ducă la contracție economică „mult mai gravă” decât orice film de science fiction.

„Este o situație groaznică. O problemă de sănătate a scăpat de sub control și face ca lumea nu doar să intre în recesiune, ci și într-o contracție economică uriașă. Asta, probabil, ar dubla numărul oamenilor săraci. Va dubla numărul celor subnutriți și va duce la falimentarea a sute de milioane de companii mici”, a avertizat el.

„Este mult mai rău decât orice film SF despre pandemii. Acest lucru este cu adevărat grav. Nici măcar nu am ajuns la mijlocul pandemiei. Suntem încă la început și începem să vedem ce pagube va provoca lumii. Și devine din ce în ce mai grav pe măsură ce intrăm în această fază în Europa, unde cazurile cresc din nou”, a spus Nabarro.

Declarațiile sale au venit ca răspuns la o întrebare a deputatului laburist Chris Bryant. Acesta voia să știe ce ar trebui să le spună oamenilor care cred că pandemia de coronavirus este doar o mare conspirație.

„Am învățat să trăim cu virusul în acest an. Îl vom înțelege și vom putea găsi soluții, dar ne va lua destul de mult timp”, a mai spus expertul.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL