Elena UDREA: Mi se cere SĂ RENUNŢ la candidatură. Nu am nicio legătură cu dosarele MICROSOFT şi EADS

Wednesday, 29 October 2014, 18:58, Sursă: REALITATEA.NET

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele PMP, Elena Udrea, acuză "un atac concertat" asupra sa în campania electorală. Într-o conferinţă de presă ţinută miercuri, Udrea a declarat că i s-a cerut, în repetate rânduri, să renunţe la candidatura la prezidenţiale, în favoarea unor candidaţi de dreapta. În acelaşi timp, aceasta a respins ferm toate acuzaţiile care i-au fost aduse în legătură cu cele două dosare de corupţie - Microsoft şi EADS - şi a acuzat SIE de jocuri politice.

Adaugă părerea ta

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Evenimentele din ultimele zile m-au determinat să am această ieşire în care să încerc să explic electoratului care e motivul pentru care, de câteva zile, constatăm un atac nemaiîntâlnit împotriva unui candidat în alegerile din ultimii 25 de ani, din România. Seria de atacuri la care sunt supusă în ultima perioadă în campanie, faptul că sunt acuzată fără argumente şi fără probe de lucruri cu care nu am legătură, faptul că îmi este numele legat de cauze dintre cele mai grave care au fost aduse în opinia publică arată că este un atac concertat, o strategie de campanie electorală care are ca ţintă electoratul Elenei Udrea. Nu am nicio legătură cu afacerea Microsoft", a declarat Elena Udrea, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Îmi pare rău că fostul meu soţ, un om cu care am fost căsătorită 10 ani, este azi în situaţia de a fi arestat preventiv în acest dosar. Am declarat de nenumărate ori că justiţia trebuie sa funcţioneze independentă de politic şi trebuie să-şi facă datoria până la capăt, indiferent de numele celor implicaţi în dosare penale. Acelaşi lucru spun şi acum, când în acest dosar e implicat fostul meu soţ, dar şi colegi de partid. Cu toate acestea, afirm ferm: nu am nicio implicare în afacerea Microsoft. Soţul meu a fost om de afaceri şi după ce ne-am despăţit în continuare a făcut afaceri. Nu le-a făcut datorită mie, nu le-a făcut împreună cu mine. E un om care îşi asumă lucrurile pe care le-a făcut, sunt convinsă. Ca urmare, încercarea de a mă lega de posibila implicare a fostului soţ în dosarul Microsoft e forţată şi făcută doar pentru a avea un nou motiv de atac împotriva candidatului Elena Udrea", a susţinut liderul PMP.

"Am văzut, într-un mod halucinant, cum după ce am cerut public să aşteptăm să vedem şi miniştrii implicaţi în dosarul EADS, după ce am vorbit despre acest dosar de corupţie, spunând lucruri pe care le ştiu din spaţiul public, am constatat că brusc, pe o filieră deja cunoscută, un articol aruncat anonim în presa din afară, preluat pe site-uri cvasicunoscute, dar având afiliere puternică pe zona lui Dan Voiculescu anunţă fără nicio logică că în dosarul EADS ar fi amestecată Elena Udrea. Vă amintesc că nu am fost ministru, nu am avut nicio calitate oficială în timpul semnării contractelor pentru EADS, nu am cum să am o legătură cu acest dosar. Atât despre Microsoft cât şi despre EADS ştiu lucrurile care s-au spus în spaţiul public, nu pot şti mai multe despre EADS în condiţiile în care nu eram oficial la vremea aceea, nu am avut nicio funcţie în guvernele care s-au ocupat de aceste contracte. (...) Cu toate acestea, toată presa a preluat pe nemestecate şi fără argumente acuzaţia de pe site-urile din Germania şi toată ziua am auzit încă un atac la adresa Elenei Udrea", a mai spus Udrea.

Udrea: Klaus Iohannis şi Victor Ponta urmăresc refacerea USL

"Toate aceste lucruri, faptul că nu există altă dezbatere, nu există niciun alt atac la alt candidat decât la candidatul Elena Udrea, m-a determinat să trag o concluzie: este o bătălie pe care mulţi cred că o înţeleg cu greu. De ce s-ar bate toţi cu candidatul de pe locul 3? De ce nu există o luptă între primii doi, Ponta şi Iohannis? În primul rând, pentru că amândoi sunt parte a aceluiaşi proiect USL şi, indiferent cine ar câştiga, înseamnă refacerea USL. Dincolo de acest motiv politic contează în turul 2 electoratul Elenei Udrea. Locurile 4 şi 5 se anulează reciproc. (...) Electoratul care va decide câştigătorul competitiei pentru Preşedinţie este electoratul Elenei Udrea. De aici, o bătălie în care susţinătorii celor doi candidaţi - Ponta şi Iohannis - au intrat cu toate armele împotriva Elenei Udrea, fie pentru a demobiliza electoratul pregătit să voteze cu mine duminică şi a-l ţine acasă, aşa cum ar fi interesul lui Ponta, fie pentru a convinge acest electorat să abandoneze candidatul şi să voteze cu Iohannis", a mai spus Udrea.

Udrea: Mi se cere să renunţ la candidatură

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Totodată, Udrea a declarat că, în ultima vreme, tot mai multe voci i-au cerut fie oficial, fie neoficial, să renunţe la candidatură, în favoarea unor candidaţi de dreapta.

"În ultimele 48 de ore, personal, la partid, în teritoriu, pe surse, direct, oficial, neoficial mi se cere să renunţ la candidatură în favoarea unui candidat. Este încă o probă că bătălia care se duce în acest moment e pentru a muta electoratul Elenei Udrea în favoarea unui candidat dintre cei doi de pe primele două locuri în turul doi, şi anume Ponta sau Iohannis. Această bătălie este dusă de candidaţii care se vor confrunta în turul 2, de susţinătorii lor", a explicat Udrea.

Udrea: În favoarea celor doi candidaţi au intrat şi reprezentanţi ai serviciilor secrete

Candidata PMP la prezidenţiale spune că informaţiile privind numele său ar fi fost implantate de Serviciul de Informaţii Externe, într-un articol dintr-o publicaţie străină, ca să fie preluate, ulterior, în presa română, "pe filiera Dan Voiculescu".

"În acelaşi timp, uitându-mă la lucruri care se petrec în ultimele zile, la analizele, la concluziile pe care le trag oameni care sunt cunoscători ai mecanismelor oculte din spatele faptelor, cred că în favoarea celor doi candidaţi au intrat şi reprezentanţi ai serviciilor secrete. O spun cu toată responsabilitatea unui candidat la Preşedinţia României", a spus Udrea.

"Am văzut azi o schemă făcută de un jurnalist care mă critică, prin care arăta că informaţia apărută pe site-uri în Germania, cum că aş fi implicată în cazul EADS, a apărut după o schemă cunoscută deja, folosită de oameni din Serviciul de Informaţii Externe, sau foşti oameni din Direcţia de Informaţii Externe, care sunt folosiţi în astfel de situaţii tocmai pentru a lansa atacuri care apoi să fie preluate în România pe reţeaua Voiculescu. De aceea nu m-a mirat văzând astăzi că acest atac a fost preluat în special la România TV, la Antena 3, oameni care erau deja avizaţi asupra apariţiei acestor informaţii şi care le-au preluat şi le-au făcut mari subiecte de dezbatere. Un alt argument pentru care spun acest lucru este faptul că în această competiţie avem doi candidaţi care cunosc unul despre celălalt secrete importante - Ponta, fost ofiţer acoperit, şi Meleşcanu, care cunoaşte acest secret", a mai spus preşedintele PMP.